;

ПРО ПРОЕКТУВАННЯ БРЕНДИНГУ ТА УПАКОВКИ

08.11.2018

- Гей, ковалю! Мені потрібен щит! За скільки впораєшся і скільки золотих візьмеш?

- О, це велика честь для мене! Мій рід вже кілька століть виготовляє щити. Дозвольте запитати, сір, який щит вам потрібен?

- Ну, я вважаю за краще круглі. Бачив такі у моїх друзів-баронів. Що скажеш? Круглі нині в моді?

- Вибачте мені мою дурість, сіре, але я мав на увазі – для яких цілей вам потрібен щит?

- О, святий Антонію, дай мені сил! Для яких цілей потрібні щити, дурень? Для захисту, звичайно.

- Гей, ковалю! Мені потрібен щит! За скільки впораєшся і скільки золотих візьмеш?

- О, це велика честь для мене! Мій рід вже кілька століть виготовляє щити. Дозвольте запитати, сір, який щит вам потрібен?

- Ну, я вважаю за краще круглі. Бачив такі у моїх друзів-баронів. Що скажеш? Круглі нині в моді?

- Вибачте мені мою дурість, сіре, але я мав на увазі – для яких цілей вам потрібен щит?

- О, святий Антонію, дай мені сил! Для яких цілей потрібні щити, дурень? Для захисту, звичайно.

- Так-так, але дозвольте дізнатися – де ви плануєте ним користуватися? На лицарських турнірах, у піших двобіях або в кінних, чи плануєте тривалі походи або думаєте про оборону вашого замку?

- Ах, ось ти про що ... Я збираюся в похід. У хрестовий, звісно. Скільки буде коштувати ось цей щит? Він якраз в мій зріст, і й форма мені подобається ... Перефарбувати б тільки його.

- Бачу, сір давно не був у походах ... Це виставковий зразок. Він виготовлений ще моїм батьком. Нинішні щити робляться коротше і не такими вигнутими зверху.

- Це ще чому?

- Сучасні кольчуги, сіре. Їх стали робити довшими, щоб захищати ноги вершників від стріл. Потреба у високих щитах відпала. А загнутий верхній край вам і тим паче не потрібен. Сучасні шоломи прекрасно захистять ваше обличчя.

- То який же мені вибрати?

- Дякую за довіру, сіре! Я б рекомендував плоский щит у формі витягнутого донизу трикутника. Завдяки плоскій формі він вимагає менше матеріалу. Це робить його більш легким, що неоцінимо в сутичках. Ця ж форма дозволяє захистити вас від шиї до стегна. Ну, і ремонтувати його значно простіше й дешевше.

- Чудово. Як бути з кольором? Чи зможеш ти перефарбувати щит у мої улюблені кольори?

- Дозвольте дізнатися, які вони, сіре?

- Пурпурний, смарагдовий, ліловий, золотий і, мабуть, чорний. Ці кольори нині в моді, якщо я не помиляюся.

- Знову насмілюся дати пораду...

- Що цього разу?!

- Це чудові кольори! І вони, дійсно, дуже популярні. В тому-то й біда... Три дні тому я бачив, як повз нашого селища проїжджала королівська армія. Я нарахував з десяток лицарів, чиї щити були виконані в таких же кольорах.

- От і славно! Отже, кольори добрі, і я не буду вибиватися з нашої славної ватаги модників!

- Безумовно, але на поле бою це може послужити вам погану службу. Що якщо в запалі битви ваш зброєносець втратить вас з уваги? Або ваші бойові товариші захочуть швидко розшукати вас у натовпі? Обличчя-то під шоломом не роздивитися. А щит – найпримітніша деталь.

- Тисяча чортів, ти знову прав... Що робити?

- Я прошу сіра довіритися мені. Клянуся Гефестом, я зроблю для сіра такий щит, який послужить вам вірну службу. Він буде недорогий в обслуговуванні та ремонті, зручний у використанні та виконаний у кольорах, гідних сіра, які також дозволять швидко впізнати вас на поле битви. Безумовно, щит буде говорити про знатне походження його власника тим, хто захоче розглянути його ближче. Але це ж не головне завдання, чи не так?

- Мабуть, що так ... Скільки ти хочеш за свою роботу?

- Дозвольте я спочатку розповім сіру, як буде куватися його щит. Одному помічникові потрібно 3 дні, щоб з'їздити в табір королівської армії та дізнатися, які кольори щитів використовують всі інші лицарі. На підготовку його до поїздки з усіма потрібними настановами піде мінімум день. Так само я повинен буду найняти йому коня, забезпечити грошима на дорогу, житло, їжу. Поки він буде у від'їзді, другому помічникові потрібно зняти мірки з сіра, щоб ми змогли припасувати щит точно під вашу фігуру. Третій помічник буде зайнятий в бібліотеці – він буде гортати фоліанти, присвячені сучасним щитам та їх особливостям. Тренди в збройовій справі змінюються вкрай швидко, знаєте ... Адже ми хочемо, щоб щит не тільки виконував завдання, а й довго був модним. Коли кожен з них виконає завдання і надасть результати своєї роботи, ми спільно виберемо форму та колір щита. Потім всі втрьох вони почнуть створювати нестандартний сюжет для вашого щита, щоб вас могли не тільки помітити, але й запам'ятати вашу доблесть. Ще тиждень піде на виробництво. На все це у нас зазвичай витрачається близько місяця. Але ми не візьмемося за роботу із завтрашнього дня. Всі нині збираються в похід, і кузня завалена роботою на місяць вперед. Мені дорога моя голова, і я не ризикну затримати роботу для інших знатних панів, багато з яких - люди вашого стану.

- Що ж. Підхід мені подобається. Скільки коштує ваша робота?

- Я б сказав, 20 золотих. Як скромний аванс я найнижче прошу сіра надати мені 5 золотих.

- Що ж так дорого, шахраю? Готові щити коштують у 3 рази менше! І 2 місяці чекати не доведеться!

- Сіре, вам доводилося прогулювалися полем битви після того, як бій закінчився? Яких щитів там більше?

- Я зрозумів тебе, ковале ...

Бажаєте бути в курсі наших новин?
Залишити заявку 4press.com 4press.com 4press.com